Selamat Hari Raya Aidilfitri 2014


Selamat Hari Raya AidilFitri...Maaf Zahir Batin kepada semua kenalan...jauh dan dekat

p/s : Andainya kau mampu maafkan aku....
 
Reactions: 

Imbas Bhg 1 : Persegi Empat


Ari ni aku bukak aku punye akaun kat 4square... Dalam dok belek2, aku mula la baca balik "History" rekod yang ada...Hmm, byk juga post aku dan byk juga like ngan komen dari dia...Rasanya mcm aku ngan dia je yang dok berchit chat dalam 4square ni....muahahahaa, bila bukak history baru terperasan...hehehe.

Tapi tu sebelum ni la, sekarang dah xde...hmmmm. Ni aku kasik link sikit klu korang nak tengok..itupun klu blh tengok la...muahahahaa

p/s : Fren no more....haisshhh!!
 
Reactions: 

In memory of MH17



p/s : speechless...:(
 
Reactions: 

My Quotes...#5


 
Reactions: 

Zon Selamat


Assalamualaikum, hari ni aku nak cerita pasal zon selamat aku... ataupun dalam bahasa inggerisnya My Safe Zone. Pelbagai cara orang buat untuk menghilangkan stress, untuk tidak diganggu dan sebagainya..ada yang amik tindakan drastik seperti membuang aplikasi kat smartphone...ada juga yang sanggup menukar nombor telefon. Tak faham aku, sampai teruk begitu sekali...kalau lah boleh aku buat begitu...hmmmmmm

Aku memang tak boleh buat macam setengah orang buat...kena pikirkan mereka2 yang selalu berhubung dengan aku, hari2 mengharapkan kerjasama aku terutama dalam kerja...

One of my fav...Batchat 25t (Medium Tank France)

Biasanya apa yang aku buat kalau dalam keadaan tertekan...aku memilih untuk berada di zon selamat aku sendiri...dunia aku sendiri...yeee, dunia aku adalah dalam game...itu dah cukup untuk menenangkan jiwa aku ni...

World of Tanks...ni lah tempat aku melepaskan segala tension yang terpendam...lama dah aku main game online ni, dah byk dah tank yang aku dah tembak...Seronok gak bila dah dalam ni, lupa semua masalah...tenang jiwa...ditambah pula dapat berborak dengan rakan-rakan...

Sebelum sebelum ni aku memang tiap hari kat sini...tapi masa tu kurang tumpuan sikit sebab selalunya bila tengah online...text masuk....mengelabah pegang handphone...masa tu la tank ke mana apa ke mana...mati gitu je la...tapi sekarang ni dah xde text masuk waktu malam...tumpu lebih la pada battle

Ni battle malam tadi, aku bawak IS-2 (Heavy tank China)

Statistik selepas habis battle

p/s : Dah x sama macam sebelumnya...hmmmmm. #pray4MH17

 
Reactions: 

Kenangan Terindah



Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang tlah yang hilang darimu yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
selama itu pun
aku mampu tuk mengenangmu

Darimu, kutemukan hidupku
Bagiku, kau lah cinta sejati

ohhh,ohh,ohhhhh

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang telah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah

ohhhhhhhhh,.....
Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan
Yang terindah dalam hidupku

Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang telah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah...


 
Reactions: 

Memboikot

Terpanggil gak aku nak citcat sikit pasal Israel menyerang Gaza skang ni. Rata-rata semua lapisan masyarakat sedang dok berdoa akan keselamatan para penduduk Palestin yang diserang bertubi-tubi...pujian untuk mereka semua.

Ada gak dok update 24jam kat lama FB tentang Gaza ni...memboikot la, ajak berdoa la, membenci Israel la... tapi terpikir tak yang kita dok post kat FB tu...FB tu owner sapa??? ada plak yang dok kata "yang jahat tu zionis bukannya yahudi"...berapa kerat je der. Kalaupun penduduk Israel buat piket membantah serangan ke atas Palestin...Yang berkuasa kat Israel tu nak dengar ke?? dengan bongkak menolak desakan pemimpin dunia..nikan pula nak dengar piket rakyat dia sendiri....puiii.

Yang keduanya, kita dok disuruh benci Israel...Ok fine, dah benci...pastu ape??? hampeh....senyap je.


Yang ketiganya, ada dok post barang2 yang patut diboikot... Klu nak harapkan orang perseorangan untuk boikot..memang kirim salam la. Cuba tengok persatuan atau NGO kat UK yang membuat boikot secara terang-terangan di pasaraya2...tu baru betul. So, kat sini klu nak buat boikot barangan Israel...Persatuan politik, NGO dan lain-lain badan tu aktif la sikti buat camne depa buat... Setakat memberi bantuan kemanusiaan kat Palestin x cukup der.....yeeaakkkkkkks!!!


Yang sebaiknya...pada aku la, lebih baik kita dok kat masjid ke umah ke (atas tikar sejadah) mendoakan yang terbaik untuk rakyat Palestin dan para pejuangnya...Insyaallah.

P/s Just my two sen.....:)
 
Reactions: 

Blogging

Hmmm...try anto post pki HP ni. Letih betul ari ni kena keja luar. Tgk kontraktor buat kerja2 pasang tiang cctv.

Tapi seriously aku mmg rase sakit badan plak...lengan ngan dada mmg rase sakit berdenyut2... Penat kot.

Cuaca panas silap2 aku buka ni kang...huhuhu.

Mmg kebelakangan ni mood aku kurang la...tak tau knp...rindu kot...apapun aku kena atasi...kena hormat keputusan pihak satu lagi....

P/s boleh ke aku ni...brtahan

 
Reactions: 

My Quotes...#4


 
Reactions: 

My Quotes...#3


 
Reactions: 

Selesai sudah...


Malam tadi aku bukak acc FB aku yang satu lagi yang aku deactivated kan sebelum ni... Aku bukak sebab 1) nak post pasal design raya untuk jabatan 2) post kad design aku...nak ucap selamat hari raya... dan yang terakhir skali 3) aku punye acc lain telah diblocked, so bagi memberi laluan mudah...untuk diblocked jugak.

Dan yang pasti...acc FB yang nipun telah diblocked, tu pun setelah aku mention...klu buat senyap je...gerenti dia x perasan. Sooo, selesai sudah tugas minah senget ni untuk memblocked aku (tupun sebab aku memberi laluan mudah...muahahaha)


Akupun x tahu apa masalah dia ni...so aku anggap, dia ni mmg kurang cerdik la dalam membuat keputusan...suma ikut perasaan je x ikut otak... kerja kat syarikat profesional tapi cara pemikiran xdepun aku tgk ala-ala proooo.

Satu lagi yang aku rase la kan....dia ni macam ada mental breakdown sikit kot, xleh stress...kurang kasih sayang gaknye...klu rasa nak marah dia marah...siap ckp klu bosan dia boleh ilang trus (cam dia buat sekarang ni la)....pelik kan???

Trus terang cakap la yee...klu aku kena bagi rating untuk rakanwati yang aku rapat dari dulu hingga sekarang..aku letak dia ni "below standard value" laaa... aku x harapkan muka cantik...yang paling penting hati beb...ko cantik, tapi sifat buruk buat pe.

hmmmm...no wonder, dia ni x ramai kawan kat opis. Jiranpun xde kot...sombong sangat. Sekarang ni, aku dah terperasan la semuanya...apa yang dia buat kat aku ni mungkin telah dia buat kat orang lain...aku x rase aku orang yg pertama...

Kesimpulannya...aku ok dah sekarang, bile dah kaji dan dah tahu cara dia...aku kira xde masalahpun dengan dia...dia je yang lebih suka mewujudkan masalah...walaupun perkara kecil. So, lets the time flowww...

p/s : ayat2 manis ko hanyalah dusta semata-mata....
 
Reactions: 

Pray for Gaza


Tolong sebarkan dan doalah utk Gaza. Kalau mampu lagi boleh banyak kan sumbangan pada Palestin. Situasi mereka sgt teruk sekarang ni.
: اللهم انصر دعواتنا وأنشر فكرتنا
وبارك اخواتنا وألف بين قلوبنا
وارفع رأيتنا وحقق غايتنا
ووفق مرشدنا ومراقبنا وقادتنا
وأجمع في الجنة اخواتنا واخواننا علي سررمتقابلين
Berikan masa anda 1minit untuk aminkan doa untuk mesir, syria, palestin, iraq, afganistan dan negara2 Islam..
Ya Allah! Ya Qahhar ! Ya Jabbar ! Ya Muntaqim ! Ya Dzal Jalali wal ikram! Ya Allah! Ya Allah! Ya Allah! bantulah saudara-saudara kami Di Gaza dan Ikhwanul Muslimin di Mesir dan di semua tempat.
Ya Allah! bantulah mereka dan janganlah Engkau membantu musuh melawan mereka.
Ya Allah! bantulah mereka dan janganlah Engkau menolong musuh melawan mereka.
Ya Allah! berilah mereka kepakaran membuat senjata untuk menghadapi musuh-musuhMu.
Ya Allah! tepatkanlah tembakan Senjata mereka dan kukuhkanlah kaki-kaki mereka serta berilah taufiq-Mu pada setiap langkah mereka.
Ya Allah! satukanlah barisan mereka dan kumpulkanlah segala upaya mereka.
Ya Allah! jadikanlah jihad mereka di jalan-Mu dan janganlah haramkan pahala jihad mereka atas kami.
Ya Allah! tolonglah kaum muslimin yang terzhalimi di Mesir , Pelastine, Syria dan semua tempat.
Ya Allah! tolonglah Ikwanul Muslimin dan perbaikilah hubungan mereka.
Ya Allah! binasakanlah Para Munafiqin Yang Bersongkol dengan Zionis Israel+ Syiah dan Mustakbirin Amerika goncangkanlah dan hancurkan mereka.
Ya Allah! cerai beraikan barisan mereka dan luluh lantakkan kalimat mereka.
Ya Allah! janganlah Engkau memberikan kedudukan yang baik bagi mereka di muka bumi ini.
Ya Allah! lemparkanlah rasa takut dalam hati-hati mereka.
Ya Allah! hitunglah jumlah mereka, bunuhlah mereka dan jangan sisakan seorang pun dari mereka Ya Allah!
Kasihanilah saudara-saudara kami Ya Allah! Perkenankanlah Permintaan Kami, Aamiin Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin..
>>>sila SHARE, agar lebih ramai turut sama mendoakan....
 
Reactions: 

Lost In The Echo


You were that foundation
Never gonna be another one, no.
I followed, so taken
So conditioned I could never let go
Then sorrow, then sickness
Then the shock when you flip it on me
So hollow, so vicious
So afraid I couldn't let myself see
That I could never be held
Back or up no, I'll hold myself
Check the rep, yep you know mine well
Forget the rest let them know my hell
There and back yet my soul ain't sell
Kept respect up,the best they fell,
Let the rest be the tale they tell
That I was there saying…

[Chorus]
[Chester:]
In these promises broken
Deep below
Each word gets lost in the echo
So one last lie I can see through
This time I finally let you
Go, go, go.

Test my will, test my heart
Let me tell you how the odds gonna stack up
Y'all go hard, I go smart
How's that working out for y'all in the back, huh?
I've seen that frustration
Been crossed and lost and told "No"
And I've come back unshaken
Let down and lived and let go
So you can let it be known
I don't hold back, I hold my own
I can't be mapped, I can't be cloned
I can't C-flat, it ain't my tone
I can't fall back, I came too far
Hold myself up and love my scars
Let the bells ring wherever they are
'Cause I was there saying...

[Chorus]
[Chester:]
In these promises broken
Deep below
Each word gets lost in the echo
So one last lie I can see through
This time I finally let you go!!!
Go, go, go.

No, you can tell 'em all now
I don't back up, I don't back down
I don't fold up, and I don't bow
I don't roll over, don't know how
I don't care where the enemies are
Can't be stopped, all I know; go hard
Won't forget how I got this far
For every time saying…

[Chorus]
[Chester:]
In these promises broken
Deep below
Each word gets lost in the echo
So one last lie I can see through
This time I finally let you
Go, go, go. (Go, go, go)
Go. go, go. (Go, go, go)


 
Reactions: 

Castle of Glass


Take me down to the river bend
Take me down to the fighting end
Wash the poison from off my skin
Show me how to be whole again

Fly me up on a silver wing
Past the black where the sirens sing
Warm me up in a nova's glow
And drop me down to the dream below

'Cause I'm only a crack in this castle of glass
Hardly anything there for you to see
For you to see

Bring me home in a blinding dream,
Through the secrets that I have seen
Wash the sorrow from off my skin
And show me how to be whole again

'Cause I'm only a crack in this castle of glass
Hardly anything there for you to see
For you to see

'Cause I'm only a crack in this castle of glass
Hardly anything else I need to be

'Cause I'm only a crack in this castle of glass
Hardly anything there for you to see
For you to see
For you to see

 
Reactions: 

My Quotes...#2


 
Reactions: 

Love.....



Shakespeare:if you love someone,
Set her free ....
If she ever comes back, she's yours,
If she doesn't, here's the poison, suicide
yourself for her.

Optimist:
If you love someone,
Set her free ....
Don't worry, she will come back.

Suspicious:If you love someone,
Set her free ....
If she ever comes back, ask her why.

Impatient:If you love someone,
Set her free ....
If she doesn't comes back within some time forget
her.

Patient:
If you love someone,
Set her free ....
If she doesn't come back, continue to wait until
she comes back.

Playful:If you love someone,
Set her free ....
*If she comes back, and if you love her still,
set her free again, repeat*

C++ Programmer:if(you-love(m_she))
m_she.free()
if(m_she == NULL)
m_she= new CShe;

Lawyers:If you love someone,
Set her free,
Clause 1a of Paragraph 13a-1 in the second amendment of the
Matrimonial Freedom Act clearly states that....

Bill Gates:If you love someone, Set her free,
If she comes back, I think we can charge her for
re-installation fees but tell her that she's also going to get an upgrade.

Biologist:If you love someone,
Set her free, She'll evolve.

Statisticians:If you love someone, Set her free,
If she loves you, the probability of her coming
back is high. If she doesn't, the Weibull
distribution and your relation was improbable anyway.

Salesman:
If you love someone,
Set her free ....
If she ever comes back, deal!
If she doesn't, so what! "NEXT".

Schwarzenegger's fans:If you love someone,
Set her free,
SHE'LL BE BACK!

Insurance agent:If you love someone,
Show her the plan ....
If she ever comes back, sign her up,
If she doesn't, keep follow up with her and never give up!

Physician:If you love someone,
Set her free ....
If she ever comes back, it's the law of gravity,
If she doesn't, either there's friction higher than the force or the angle
of collision between two objects did not synchronize at the right angle.

Mathematician:
If you love someone,
Set her free ....
If she ever comes back, 1 + 1 = 2 (peanut!),
If she doesn't, Y = 2X - log(0.46Y^2 + (cos(52/34X)) x 5Y^(-0.5)c) where c
is the infinite constant of no turning point.

Nowadays' style:If You Love Someone,
Set it free,
If It Comes Back, It is Yours
If It Doesn't, Hunt it Down and Kill It...!!! OR
PERHAPS REPORT TO IMMIGRATION THAT SHE/HE IS AN ILLEGAL

If you love someone
WHY IN THE FIRST PLACE SET HER FREE???
CARELESS IDIOT!!!

p/s : I choose the patient one....hehehe
 
Reactions: 

Kawan diwaktu susah diwaktu senang...

Betullah apa yang pepatah kata : "Kawan ketawa ramai, tapi kawan bila berduka payah nak cari". Ini lah yang aku dapat lihat dengan mata aku sendiri. Pengalaman melihat insan yang berada dalam kesusahan tiada siapa yang sudi membantu terutamanya dikalangan mereka-mereka yang bergelar "BerUANG".

Meminta bantuan/pertolongan dari kalangan manusia yang macam ni memang la sukar berbanding kekawan yang setaraf dengan kita... Bagi mereka yang tak berapa kaya dan hidup sederhana, masih sudi membantu walaupun tak banyak tapi sekurang-kurangnya meringankan beban mereka yang berada dalam kesusahan. Berbeza pulak bagi mereka yang "beruang" ni, menabur janji akan membantu tapi pada saat-saat diperlukan...habukpun tarak, puiiii. Yang aku anginnya, kalau taknak tolong cakap la taknak tolong... kan senang. Tak lah orang yang memohon pertolongan itu berharap, ini tidak... cakap konon nak call balik la, nak tanya bini la, itu la, ini la... sudah lah.

Memang bee alip bee yee betul lah... Setakat nak jaga nama dan reputasi dan tak sanggup kalau orang cakap bukan-bukan... sembarangan je tabur janji kosong. Dalam ramai-ramai yang berlagak ni, masih ada jugak la yang membantu... tapi bukan sedikit, banyak juga yang dihulurkannya. Sejuk hati aku tengok insan yang memerlukan ini terima pertolongan yang diminta.

Sedikit sebanyak memberi pengajaran bagi aku yang kawan setaraf dengan aku ni lebih banyak membantu dari kawan yang lebih tinggi tarafnya. Eksyen je lebih. Dan yang lebih penting sekali, tokoh yang membantu insan itu, walaupun berada di kedudukan yang lebih tinggi, tapi beliau masih lagi tunduk ke bawah dan berpijak di bumi yang nyata...

p/s : Berkawan...klu x terkena mungkin dikenakan....
 
Reactions: 

Part 2 : Expect the unexpected


Ok..kita sambung balik, walaupun sakit ati xpe la..aku sambung jugak crite ni (bersangka baik je la yeee)

Kat mane kite sblum ni...oh!! kat part pm tu yeee... haa, sejak ari tu kitaorg ada la jugak sekali dua pm satu sama lain, tupun aku rajin tny dia ok ke x? sbb perasan macam stress je manjang.

Selain berfren kat FB ada jugak tempat lain yang kite add sesama...cam kat Foursquare, Instagram dll...dan seperti biasa, kerja like melike je...

Ni suma start awal2 dulu yeee sekitar tahun akhir 2011 hingga pertengahan 2013 (rasanye la... x ingat sangat).

lepas tu terputus hubungan kejap...sbb akupun jarang online masa2 tu...sibuk. hingga la macam ditakdirkan jumpa balik dalam media sosial agak2 bulan Oktober kot 2013...

Sebenarnya, masa tu aku xde niat apepun cuma sekadar cam TERamik berat kat dia sbb tgk dia sentiasa stress... Dan lama kelamaan kami makin rapat.

Dan seterusnya....sambung lagi (alaaaa, cam drama melayu gak)...sabo yeeeee :)

p/s : Saat yang berbunga je masa ni...
 
Reactions: 

2nd though...


It's done...After doin some research, seems it's true...Don't know why i've been treated this way...Yes i am angry, feel like to do some revenge but on 2nd though...let Allah do it for me.

Bila kita dianiaya terutama dalam bulan puasa ni mungkin ada khidmah di sebaliknya...Aku reda. Ari ni ari aku, nanti bila kena ari ko...entah la...

Jadi, xpe la...ko buat aku, ikut suka ko la...walaupun aku tak tahu sebabnya...aku terima.

p/s : hmmmmmmmm
 
Reactions: 

Blocked????

Hmmmm...ive been blocked!!!! but why??? X pernah dalam hidup aku ni aku blok sesapa...terus sangat ke aku ni ek sampai kena blok.

Ni aku jumpe dalam facebook...

You can block someone to unfriend them and prevent them from starting conversations with you or seeing things you post on your Timeline.

People you block can no longer:

  • See things you post on your Timeline
  • Tag you
  • Invite you to events or groups
  • Start a conversation with you
  • Add you as a friend
Blocking is reciprocal, so you also won't be able to do things like start a conversation with them or add them as a friend. Keep in mind that blocking someone may not prevent all communications or interactions, such as in apps or groups, and only affects your experience on Facebook, not elsewhere on the web.

So...senang kata la ye...apa salahnye ko ckp direct je kat aku, x yah nak blok2 bagai...ape jenis manusia la ko ni yekk...ckp kat aku pasal matang tapi perangai cam bebudak...yeeeaakkkkksss!!

Lagi satu klu ko ckp directpun aku dah paham la...xde maknenye aku nak terhegeh2 la klu ko ckp direct....
Org macam ko ni la yang aku panas...jgn sampai aku malukan satu kampung sudahhh.... 

p/s : It's mean WAARRRRRR!!!!!
 
Reactions: 

My Quotes...#1


p/s : Until now...still cant understand why??
 
Reactions: 

Part 1 : Expect the unexpected


So, where do I start?...it has been so long since my last blog entries. Let see....it's all began on 2012 (cant remember the month, sorry) reading someone FB's post (actually, accidentally read...TER klu dlm bahasa Melayu). Alaa..rojak la, letih weiii nak karang ayat...

Berbalik pada kes TERbaca post org ni kat FB, tergatal plak jari ni untuk memberi komen...ok, tu 1st..xde hal la....cam biasa dia 'like' je...(biasa ar, aku x kenal dia, dia x kenal aku...member FB je). Yang peliknye...camne aku blh request dia jadi FB fren...ke dia kot yang request....wakakakakaa. sebab mmg totally x kenal beb.

Ok2, back to the story...later on, she keep posting about her anger...marah sana marah sini (Dalam ati..mengong ke minah ni...hehe) dan as usual, den komen la..dan dia mula respon...iye la, ayat marah2, den tny la knp...kaaannnnnn.

Sejak dari tu, dah cam terbiasa plak...aku like post dia, dia like post aku...walaupun x selalu, ada la jugak. Sehingga la...pada satu ketika aku pm dia (eh!! aku ke dia ek pm dulu...perasan lagi...hehehe)

Dan seterusnya...bersambung nanti yeee, ngantuk ni....:)


p/s : Yes, she got my attention.
 
Reactions: 

Taurus


Taurus Strength Keywords:

- Dependable
- Persistent
- Loyal
- Patient
- Generous

Taurus Weakness Keywords:

- Stubborn
- Laziness
- Possessive
- Materialistic
- Self-indulging

Taurus and Independence:

Taurus is not the one who ventures out into the unknown and leads the way, Taurus is the one that will follow the leader and strengthen and build upon the discovered, in other words they are the one that will "dot the I's and cross the T's". This perseverance is given to them by their stubborn streak. Taurus stubborn streak is what gives their independence. They like to do things their way. They are perfectly fine on being alone, this way things get done they way they want them to be done. Taurus is not a follower, but they are not the brave one either. Taurus is perfectly independent. With their perseverance, they get things done and can do quite well for themselves.

Taurus and Friendship:

A Taurus is an excellent friend. Taurus has few close friends as opposed to many acquaintances. The few people they hold dear to them are guarded and protected. Their friends are treated like family and they are fiercely loyal and dependable. Taurus loves to be the host or hostess. Although not a total social butterfly, they can be shy around strangers, the people who Taurus let into their lives are lavishly catered to when Taurus decides to throw a party, they decorate and present everything lavishly. Taurus will always pamper themselves and their close group of friends.

Taurus and Business:

Taurus is a strong business person. Taurus is the one who has immense perseverance, even when others have given up, the Taurus rages on. They have a knack for finance and their financial advice is prized. They know where money is to be made and have the ability to manipulate and set the path for their own success. Taurus are not frivolous spenders but they like to live lavishly and surround themselves with nice possessions and foods, which all adds up resulting in large spending habits. They will not spend all their money and cause their business to fail because if they do, their security and stability will be gone and this will cause them great stress.

Taurus Temperament:

Taurus are deeply sensitive, the slightest comment or negative remark will be taken personally and they can easily get offended or hurt. Their stubborn streak results in laziness. They can be very lazy when someone gives them orders or wants them to do something they do not want to do. They are not lazy when it comes to themselves,

Taurus Deep Inside:

Taurus are not fond of change. In fact, is change is imminent, they get very nervous and worried. They do not like anything new because anything new is unknown and Taurus fears the unknown. Taurus needs order in their lives and when they do not have order, they get very anxious. Taurus will cut themselves off from the unfamiliar in order to avoid the feelings of insecurity that arise when new experiences and situations are present. Taurus do not express their feelings openly and their inner self is contained and secretive. Many people do not know how sensitive Taurus really is, they hide it well. As a result, they are often emotionally hurt when the wrong things are said, they take things too personally sometimes. Taurus avoids talking about their emotions and many people never really know how they feel.

Taurus in a Nutshell:

Taurus is the one who has immense perseverance, even when others have given up, the Taurus rages on. Solid and persistent, just like the bull, which is Taurus' well suited symbol. Taurus's have a well known reputation for being stubborn, which is not necessarily a bad thing. The stubborn streak can cause Taurus to butt heads and conflict with other strong character types. Taurus are not fond of change. They like the familiar and routine comfort of life. Taurus is easy going and not one to pick a fight but should some poor souls attempt to provoke Taurus, the wrath will be known, for they have a temper underneath the calm surface. Taurus are very responsive to their surroundings. They like decorations, color, anything that appeals to all the senses. Taurus like possessions and the Taurus home is nicely decorated with lots of things. Taurus are down to earth, they do not like gaudy, flashy or over the top things. They prefer comfortable and creative settings and objects. Taurus likes security, in every aspect of their lives from home, to love, to career. Taurus can be secretive, opinionated and stingy. Taurus tend to be self-indulgent and lazy, Taurus are master procrastinators of the astrology zodiac! They do however have a strong, persistent drive that comes to life when they chose, and no one would ever know that they are lazy. The secret to this is that their laziness is pushed aside when it comes to themselves.

Taurus Love, Sex and Relationships

What it's like to date a Taurus Woman:

Taurus women are masters in the art of seduction. She will get what she wants but her patience is incredible, she will wait for what she wants She needs stability and security and will not tolerate a man who is not straight with her and leads her along with uncertainty in the future. She is the old-fashioned type, the type of woman who is associated with the drive-in soda shop days of the 60's. She is down to earth, protective, supportive, loving, devoted and loyal. She is openly affectionate in a relationship. Taurus women is perfect for the man who likes to be nurtured and pampered, providing you are loyal and devoted. She has a lot to give but she requires a lot in return. Remember, the Taurus woman is very sensitive although she might not seem so on the exterior. Court her and constantly try to impress her and you will win her heart and she will be yours. Cross a Taurus woman, and her temper will flare, she will become extremely stubborn. If you ever break her trust, it will be nearly impossible to gain it back again.

What it's like to date a Taurus Man:

The Taurus man is very sensible, he is not the man to sweep you off your feet. He is practical and down to earth. He wants a high quality woman, not a woman for one night. He will survey cautiously before he makes his approach. He is very patient when it comes to a relationship. He will survey the situation and make sure the woman has something to offer him, before he offers himself. Taurus man is a romantic man, he will put his woman on a pedestal, protect her and cherish her. Once he has chosen his woman, he will be very generous, loyal and faithful. He is not a boring man, but he is not for the woman who craves adventure and excitement. Taurus man is for the woman who craves stability and comfort, he is an incredible provider and is a very fine choice as a partner for the right woman. He is in it for the long haul so commitment is no problem for this man.

How To Attract Taurus:

Do not attempt to rush into a relationship with Taurus. They are very patient and expect you to be so too. Make them laugh, if they are amused and entertained by you, they will enjoy being with you. The way to a Taurus' heart is through their stomachs. Cook for them or offer to take them to a fine upscale restaurant. Taurus enjoy talking about finance, business, money and material possessions.

Taurus Erogenous Zone:

The throat and neck are the hot spots for any Taurus. Lightly rub the neck, kiss it gently, lick it lightly, even a soft nipple will make them melt like butter! Massage the back of the neck while you are relaxing, this relax them and set the mood for passion!

Sex With Taurus:

They are passionate lovers. They have lots of physical stamina and this makes up for the lack of variety in the sex life.


p/s : Yes...I am taurus.
 
Reactions: 

Im back


Assalamualaikum...lama dah x bukak blog ni. Skang tengah proses membaikpulih dulu. Lagipun byk post yang dah didelete gambo2nye...

p/s : Dont know why im here....sigh
 
Reactions: